„Нямам никаква амбиция да се занимавам с политика като действащ политик. Ако придобия такава, ще го обявя ясно, както правя с всичките си социални и бизнес проекти".

Това обяви пред бТВ бизнесменът и съиздател на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев. И добави, че е част от една широка общност, в която участват няколкостотин души от всички континенти, различни български партии и неправителствени организации, които обсъждат пътищата за ускоряване на икономическото развитие на страната и превръщането на България в нормална държава.

По повод думите на премиера в изборния ден за кръга "Агнешки главички", Прокопиев заяви:

„В изборния ден това, което хората разбраха, е, че премиерът ги нарича овце или агнешки главички. Нека Борисов да поясни какво има предвид. Не бих гадал неговите мисли, защото са непредвидими."

Твърденията за икономически кръг "Агнешки главички" били глупости.

"Преди 16 години тази метафора се използваше за един вътрешен кръг в СДС, хората, които бяха срещу лидерството на Иван Костов", припомни той.

Прокопиев не искал да влиза в политиката, „защото българският избор е между фалшиво зададени теми, проблеми и приоритети и фалшиви представители на тези идеи и ценности, за които хората са принудени да гласуват“.

"Проблемите, ако изобщо има проблеми, са между старата и новата икономика, преместването на хората заради климатични промени. Трябва да започнем да говорим за това и да разберем, че в световната икономика заради дигитализацията в следващите 20 години ще се случат нещата като за последните 300 години", допълни бизнесменът.

Той не скри, че симпатизира на Радан Кънев, защото е „устойчив политик, оцелява в извънредно трудни условия и доказва, че в една токсична среда човек можа де остане принципен.“

„Симпатизирам и на хора от ГЕРБ, между другото. ГЕРБ не е сянка на Борисов, там има много стойностни хора, които положиха усилия за нормализиране на ситуацията след управлението на Орешарски", допълни той.