Куп закачки предизвикаха предстоящият анти-гей рок концерт на „Атака“ и емблематичното му лице - Иван Лазаров, популярен за ужас на партията-организатор, с прякора Юзбаши.

Всичко започва на 7 юни, когато Лазаров – неизменен лидер на хронично страдащата от липса на спонсори група „БГ рок“, обявява събитието на стената си. Барабанистът, познат сред музикантите с прякора на дребен турски командир, апелира всички да дойдат на 21 юни пред пилоните на НДК за концерт под мотото „Да запазим децата на България от хомосексуалната агресия“. Преди културното събитие ще има и шествие под надслов "Ах, Европо! Блуднице вавилонска, мръснице содомска!", което е обявено, че е против „пе*ераСите“ (с някои правописни грешки) и техния содомски парад“.

"Атака" изпадна до „БГ Рок“ и Юзбашията. Олеле, майко мила! Едното дъно срещна другото дъно! Дето се вика - събраха се!“ Това пише Иван Станков от студио „Графити“ под поста на Лазаров.

Освен неудържимо желание за успех на голямата сцена Юзбаши има в сивито си няколко провалени опита да е промоутър на концерти, сътрудничество с „Пайнер мюзик“, че и съвместни изпълнения с Деян Неделчев-Икебаната. Фенове веднага припомниха знаменитата им колаборация на екрана на непрежалимата телевизия Канал 2001. 

Затова и Лазаров отнася най-много майтапи или откровено злостни нападки покрай предстоящото моралистко полит-мероприятие. На една от тях артистичната му душа обаче явно не е издържала и дългогодишният музикант отговаря кратко:

„да ти го на4ука слон е*алнико“ (звездичката е на редакцията б.р.)

Плакатът, рекламиращ събитието.

НАМИРИСВА МИ НА КОНТРА-АНТИ-ГЕЙ КОНЦЕРТ, ПОДГОТВЕН ОТ СОРОСУИДИТЕ, шегува се с предстоящото събитие Вежливият лос.

„нека да кажем не заедно с нашите братя от Мусква!

Бадете с нас, в тоз късен час

и нека всички кажем "не сам педерас"

АТАКА! ПУБЕДА!“,

гласи и един от следващите постове на същия автор. 

В развихрилата се културна дискусия буквално се раждат идеи всяка минута. Като тази: освен шествието и концерта, да се направи и едно дунавско хоро около фонтаните на НДК, за да могат да го снимат с хеликоптер от Останкино.

KO STE ISTENSKI PATREOTI DAJDA NIAMA DA VI SPRE !! BALGARIQ NA TRI HETERO MORETA WE!!!, пише и друг шегаджия.

„Местан ще е екзактния бек-вокал, не може без коалиционния партньор... Нека този концерт бъде релевантен и помнете деца - Коранът забранява секса между мъже!“, допълва го друг.

„Сори, но тоя път ударихте дъното“, кратичко обобщава Крамисир Неделин – Крезо от популярната група „Контрол“.