"Лудогорец" обърна "Левски" - 2:1 след 0:1 в мач от 16-ия кръг на Първа професинална лига на стадиона в Разград. Така авансът на шампионите на върха вече е 9 точки пред "Левски".

"Сините" поведоха чрез Бабатунде Адениджи в 6-ата минута. И направиха много добро първо полувреме, като дадоха заявка отново да се окажат кошмар за "орлите".

В средата на второто полувреме треньорът на разградчани Георги Дерменджиев пусна в игра оставения този път като резерва Марселиньо и наклони везните. В 70-ата Вандерсон изравни с глава, а в 82-ата Марселиньо донесе успеха за домакините - и той от "втория етаж".

Преди дербито двата отбора и зрителите на "Лудогорец Арена" почетоха с 1-минутно мълчание паметта на загиналите футболисти от бразилския "Шапекоензе".

"Левски" започна отлично, макар че имаше голяма доза спортно щастие при гола. Първо, Козмин Моци се размина с топката, а след това и вратарят Владислав Стоянов позволи да бъде преодолян от почти нулев ъгъл.

Малко след това Джонатан Кафу имаше възможност да изравни, но успя да го направи. А пред гостите се отвориха пространства за контри. В един момент "сините" имаха числено предимство при 3:1, но не намериха най-доброто решение - Франсис Нар стреля лошо и прати топката в краката на Антонио Аниете.

Преди почивката "Лудогорец" не успя да направи почти нищо в атака, а "Левски" демонстрира отлична тактическа дисциплина и подредба на терена.

През втората част "орлите" натиснаха и вдигнаха оборотите. Марселиньо се появи в 62-ата минута, а "Левски" все повече се задъхваше. Гостите започнаха да чистят топката напосоки. 

В 70-ата Вандерсон изравни и изглеждаше само въпрос време кога домакините ще отбележат ново попадение. То падна в 82-ата, а след това Марселиньо и компания не бяха далеч и от трети гол. "Левски" опита да отвърне. В 85-ата Адениджи едва не изравни  с удар от границата на наказателното поле - Стоянов този път се намеси блестящо и изби топката със зрелищен плонж. 

В крайна сметка - 2:1.

След мача двамата треньори се обединиха около мнението, че независимо от голямата разлика в точките, не всичко още е приключило.

По-рано днес "Славия" би "Ботев" (Пловдив) с 3:2 на ст. "Васил Левски", а "Пирин" неочаквано лесно срази "Дунав" (Русе) с 4:1 в Благоевград.