Лидерът на БСП Корнелия Нинова нарече ген. Леонид Решетников "компрометиран" и "корумпиран". Тя заяви това от парламентарната трибуна

"Няма повече да коментирам лъжите и твърденията на компрометиран руснак, изгонен от Кремъл за корупция и конфликт на интереси. Още повече днес, когато разбрах, че една партия, командвана от Турция и от Ердоган, иска специална анкетна комисия в парламента, заедно с ГЕРБ, по този случай. Някакъв компрометиран о.з. генерал, който е изгонен за корупция от Кремъл, в договор с ДОСТ и ГЕРБ да ми искат обяснение - няма да стане".

Това заяви Нинова в отговор на изявление от депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева. За пореден път напористата герберка попута дали кандидатурата на ген. Румен Радев е била обсъдена с ген. Решетников и дали тема на разговора на руския генерал с Нинова е било излизането на България от ЕС и НАТО.

Ген. Решетников е бивш служител на външното разузнаване на Русия. В момента е директор на руския институт за аналитични изследвания, който обслужва президентството и външното министерство. Назначен е с указ на президента Владимир Путин, като скоро мандатът му изтича. Пред руска телевизия "Царьград" и пред Георги Коритаров, Решетников каза, че лидерът на БСП Корнелия Нинова го е информирала през август, че ген. Румен Радев ще е кандидатът на левицата за президент. Нинова първоначално отрече за срещата, а после каза пред Би Ти Ви, че Решетников лъже, че се срещал с нея да съгласува издигането на ген. Румен Радев за президент. В четвъртък тя призна, че се е виждала с руския генерал, но случайно и сред други хора, като въобще не са обсъждали Радев, а общата политическа обстановка.

Караянчева постави и въпроса защо ген. Радев не дойде на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), а вместо това е присъствал на пленум на БСП.

"Не се дръжте като фелдфебел с пола. Пуснете го да бъде независим", заяви Караянчева.

Нинова ѝ отговори, че Конституцията забранява на новия президент да прави каквото и да е, докато не положи клетва. Депутатът от Реформарорския блок Петър Славов обаче посъветва Нинова да прочете пак закона за Консултативния съвет при президента и напомни, че на КСНС могат да бъдат канени и други хора.