"Огромна публика, благодаря на всички, на всеки един от вас. Противникът беше опасен, естествено, аз казах, че не е на моето ниво. Ударите му бяха тежки, опасен и силен съперник, но аз съм по-класен."

Това бяха първите думи на Кубрат Пулев, след като би Самюел Питър и спечели Интерконтиненталната титла на WBA и вече е претендент за световната титла.

"Най-важното за мен са хората тук, публиката. Повече от очакваното е за мен, моята публика, моят народ са българите, за тях правя всичко, за българите, за всеки един от вас. Благодаря ви. Българите сме велик народ с голяма история, имаме голямо бъдеще, всеки един трябва да повярва и България ще стане нещо велико", продължи в същия дух Пулев.

На въпрос, че и двамата Пулеви са спечелили в третия рунд тази вечер, Кобрата отговори така:

"Затова тренираме здраво, някой път и така се случва - нокаут в третия рунд. Моят противник не можа да издържи на ударите, той усети, че ще бъде нокаутиран. Питър нанасяше   тежки, силни удари, но беше по-бавен от мен. Все пак не е за подценяване. Не му дадох почти да ме докосне, имаше един удар, който не беше никак лек, но това беше."

Догодина Кубрат може да се бие и за поне една от световните титли. Вече се чака следващият му съперник, но той е зависим и от потенциални съперници като Антъни Джошуа и Владимир Кличко. 

"Настоявам мачът ми за световната титла да е тук, в България. Ако ще е мач за световната титла. С тази енергия, с този народ аз имам нова енергия и съм човек с неизчерпаема енергия. Аз като започнах някога в професионалния бокс, проправих пътя, никой не се интересуваше тогава в България. Брат ми го виждате сега, но преди никой не се интересуваше. Минах по пътя дотук, заслужаваше си", продължи в патриотичен тон Кобрата и така завърши:

"Това е богатство, благодая ви. Уникална атмосфера, истински щастлив съм. Навсякъде мога да играя - в Германия, Щатитие, но България си е България."