Чешката тенисистка Петра Квитова няма да играе минимум 3 месеца, след като претърпя операция на силната си лява ръка заради нападение с нож при опит за обир вчера в град Простейов. 

Агенция "Франс прес" цитира говорителя на 11-ата в света, според който интервенцията е минала добре, но пораженията по дланта на Квитова били сериозни. Оперирани са всичките й пет пръста.

"Нараняването е сериозно, но хирургът каза, че Петра е млада и здрава и няма причина да не може да играе тенис отново, каза пиарът Карел Тейкал пред АФП. - Тя е силна и ще се справи. Колкото до нападението, станало е случайно, крадецът не я е атакувал защото е Петра Квитова."

Ръката на двукратната шампионка от "Уимбълдън" ще бъде обездвижена за период от 6 до 8 седмици. След това тя ще започне рехабилитация. Квитова ще гледа по телевизията Откритото първенство на Австралия. Реална цел за завръщането й на корта в турнири от Големия шлем е "Ролан Гарос".

Самата Петра вчера благодари за подкрепата от цял свят и обяви, че се чувства щастлива, че е жива. Тя е закарана в болницата в Простейов, където й е оказана първа помощ. След това е превозена до Бърно за операцията. Тенисистката сама пуснала крадеца в апартамента си, той се представил като човек от поддръжката в кооперацията. Полицията има изображение и го издирва.