Стинг излезе с нов анимационен видеоклип към песента One Fine Day (Прекрасен ден), в която призовава за повече разум към околната среда, защото планетата е болна. В клипа певецът се появява като силует на фона на жизнена, цъфтяща вселена.

Музикантът пее за топящите се полярни шапки и политиците, задушаващи света буквално като в детската игра „теглене на въже“. В последния куплет на песента, в който Стинг използва идиоми като „валят котки и кучета“ (вали като из ведро) и „прасета ще полетят“ (налъмите ще цъфнат) в образи на хаос в околната среда и застрашителна атмосфера.

Видеото е създадено от Джеймс Ларис и представлява колажи от графични рисунки. Изображенията напомнят за друг клип на Стинг от 1985 г. – Love Is the Seventh Wave.

Песента One Fine Day е част от последния албум на изпълнителя „57th & 9th“, издаден през ноември 2016-а. Албумът следва записания през 2013-a The Last Ship, вдъхновен от едноименната пиеса (мюзикъл) на Стинг. Но 57th & 9th е забележителен с това, че е първият силно китарен рок албум на британския музикант от десетилетия.

Стинг ще тръгне на дълго Североамериканско турне в подкрепа на албума на 1 февруари във Ванкувър.

"Площад Славейков"