Бившият здравен министър Петър Москов ще е говорителят на Рефоматорския блок. Това реши Националния координационен съвет на коалицията, който избра и 17-членното си "тясно ръководство" - Политически съвет на РБ. В него влизат представители на "всички партии и индивидуални членове" на Блока. Ето и списъка:

Божидар Лукарски, Борислав Великов, Димитър Бъчваров, Найден Зеленогорски, Емил Кабаиванов, Николай Ненчев, Орхан Исмаилов, Меглена Кунева, Румен Христов, Росица Рачева, Димитър Танев, Даниел Вълчев, Иванка Андреева, Васил Паница, Петър Москов, Костадин Марков и Тихомир Пейчев.

Две седмици ще имат структурите и лдерите на РБ да подредят водачите на листи във всички 31 избирателни района. В същия срок трябва да е готова и новата управленска програма на Реформаторите, обяви шефът на шаба на коалицията Найден Зеленогорски. По думите му в листите нямало да става дума за квоти между партиите и гражданите, а за издигане на подходящи хора, известни в местната общност и допринесли за развитието на Блока. Москов го допълни - критериите били "местен, свестен и известен".

"Когато десницата е била разединена, политическият резултат е идването на БСП и ДПС на власт", повтори тезата си Москов в отговор на отказа на Радан Кънев и "Нова република" да се върнат в Блока, който стоял "в килера на ГЕРБ".