Първият полуфинал на тенис турнира от АТП 250 "Гаранти Коза София оупън" вече е известен. В събота шампионът от миналата година Роберто Баутиста Агут (Испания) ще срещне №2 в схемата Давид Гофен (Белгия).

Днес първо испанецът се наложи със 7:5, 7:6(5) над Жил Мюлер (Люксембург) след 102 минути игра в първия двубой от програмата на централния корт. Любопитно е, че двамата спориха и през миналата година, а победителят е същият.

Пробив в 12-ия гейм реши изхода на първия сет. През втората част двамата не допуснаха да загубят подаването си и заслужено се стигна до тайбрек, в който Агут се наложи със 7:5 точки. 

За Баутиста Агут това беше пети мач в София (заедно с миналата година), в който той няма загубен сет. Испанецът приключи двубоя с 10 аса и 1 двойна грешка. За цялата среща той не позволи на Мюлер дори да стигне до точка за пробив. 

Шампионът е поставен пред тежък тест, тъй като негов съперник за място на финала е 11-ият в световната ранглиста Давид Гофен. След колебливото начало в "Арена Армеец" днес белгиецът срази своя сънародник Стив Дарси с 6:1, 6:3 за малко повече от час.

От 18:00 часа Григор Димитров играе срещу финалиста от миналата година и негов стар познайник Виктор Троицки (Сърбия). Двамата са разменили по две победи, като Троицки е взел връх в 2-те последни срещи, играни през миналата година в Сидни и на "Ролан Гарос".

Последният четвъртфинал противопоставя грузинецът Николоз Басилашвили и Мартин Клижан.