Премиерът Огнян Герджиков назначи полк. Любомир Пеев за заместник-министър на отбраната. Предложението е на вицепремиера и министър на отбраната Стефан Янев, съобщиха от правителствената информационна служба.

Процесът на комплектоване на втория ешелон в министерствата в последните дни върви на час по лъжичка - всеки ден Герджиков назначава по един-двама заместници в министерствата. 

Новият зам.-министър на отбраната полк. Пеев е завършил ВВАУ в Шумен и ВА „Г. С. Раковски”. Във военната си кариера е заемал различни командни и щабни длъжности в Сухопътните войски. От 2004 г. е на служба в Съвместното оперативно командване и в Съвместното командване на силите. През април 2016 г. е назначен за заместник-началник на щаба на СКС, обясняват от служебното правителство.

Полк. Пеев е бил няколко пъти в Афганистан и Ирак в състава на комисии по приемането и сдаването на контингентите, съобщи "Сега". Под негово ръководство става и сертифицирането на миротворческите ни контингенти, както и на контингентите в състава на Многонационалната бойна група на Европейския съюз ХЕЛБРОК.