Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира пред бТВ случаят в Широка лъка, където местните жители се възпротивиха на това две момчета от Афганистан на 16 и 17 години, които досега са били в дом за лишени от родителски грижи, да бъдат настанени в техния град.

"Хората са уплашени, трябва да го знаем. Знам за този случай, замълчах си за да не сме обвинявани, че го използваме предизборно. Хората са уплашени. Родопите, Смолянския край, населението е религиозно разделено. При българите мюсюлмани поне от 20 години върлува пропаганда на радикалния ислям. В Родопите отдавна има и турска пропаганда и на фондации, финансирани от Саудитска арабия, Катар, Оман. На 17 години, в Афганистан са направо войници", каза Каракачанов.

Според него българското общество е стресирано от това, което се случи в Германия.

За пореден път Каракачанов заяви, че лагерите за емигранти трябва да бъдат от закрит тип. Според него двете момчета трябва да бъдат върнати в лагера, в който са били настанени първоначално.

"В лагера в Харманли има по-добри условия за живот, отколкото в който и да е дом за възрастни хора", убеден е Каракачанов.

Той коментира и поканата към граничния полицай Михаил Цонков да се включи в листите на Обединените патриоти. През 2008 г. Цонков простреля турски контрабандист, който бе навлязъл да лови риба в наши териториални води. В момента към него има призовка от турски съд.

"Вие представяте ли си ако това се беше случило с български контрабандисти в Турция", заяви Каракачанов.

Той припомни, че турските бракониери са оказали съпротива, а фаталният изстрел е произведен неволно при боричкането. Каракачанов обясни, че с поканата към Цонков искат да му осигурят имунитет.

Лидерът на ВМРО заяви, че обединените патриоти ще имат обща изборна кампания и поведение в парламента.

"Леко се лаская, че новите набори млади социалисти ме харесват", заяви Каракачанов.

Според него е абсурд той да води преговори с някоя партия без съгласието на лидера на НФСБ Валери Симеонов и лидера на "Атака" Волен Сидеров.

"Обединениете патриоти ще бъдат фактор, а не булка, която някой ще кани. Две партии няма как да направят мнозинство, освен ако не са ГЕРБ и БСП", каза Каракачанов.

На въпрос дали предпочита ГЕРБ или БСП за коалиция той отговори:

"Притеснявам се от конфигурация, в която БСП и ДПС ще управлява България".

И призова българските партии да разговарят помежду си.