Генерал Флин подаде оставка като съветник по националната сигурност на САЩ заради нерегламентирани и най-вече неоповестени контакти с отговорни руски политици и длъжностни лица. Негламентираните контакти, които отварят възможност за външни влияния - са забранени от американската конституция.

Питам се риторично колко български политици и длъжностни лица попадат под същата клауза?

Питам Корнелия Нинова като заместник-министър на Румен Овчаров участва ли в неоповестени контакти с руски длъжности лица по време на "договарянето" на промяната в договора за доставка на природен газ и договора за транзит с "Газпром" през 2006 година? Причинените щети на държавата и потребителите се изчисляват на над милиард долара.

Тъй като тя днес обещава да се бори с корупцията - предлагам лакмусов тест - да започне от себе си и от тогавашния си ментор - Овчаров. Ние вярваме на "слуховете", че съгласието на българската страна е получено само и изключително по идейни съображения.

Тази корупционна увертюра откри пътя към голямата корупционна схема на "енергийния шлем" - в която Корнелия Нинова има дейно участие.

Коментарът е от профила на Илиян Василев във фейсбук. Заглавието е на редакцията.

 

[[nid:50434]]