Годината не започва добре за "Левски". Още в първия кръг от пролетния полусезон "сините" паднаха от "Пирин" с 0:1 в Благоевград. Новото попълнение за "орлетата" Аймен Суда се разписа в 64-ата минута.

Двубоят бе официален дебют и за Милен Радуканов като треньор на "Пирин", а младият специалист обикновено успява срещу "Левски", независимо на кой отбор е треньор. 

Столичани играха слабо. Въпреки това те можеха първи да открият резултата, но Бабатунде Адениджи не успя да вкара отблизо в 60-ата минута. Малко след това Суда заби дебютния си гол в родния футболен елит - 1:0.

След това треньорът на "левскарите" Елин Топузаков направи три смени, но и това не помогна. Тимът му не съумя да притисне съперника си и не създаде кой знае какви положения пред вратаря Благой Макенджиев.

В неделя "Лудогорец" гостува на "Славия" и при нова победа ще дръпне с 10 точки аванс на върха.

Вчера "Берое" се разправи с "Дунав" (Русе) на стадиона в Разград - 4:0. В битка на дъното днес "Нефтохимик" спечели с 2:0 срещу "Монтана", а "Ботев" (Пловдив) измъкна 1:0 на терена на "Локомотив" (Горна Оряховица).

Останалите мачове от 20-ия кръг са в неделя и понеделник. Освен "Славия" - "Лудогорец", се откраява "Черно море" - ЦСКА-София от 12:30 ч в последния ден от седмицата.