"Левски" спази обещанието на финансовия директор Красимир Иванов и публикува на официалния си сайт финансовите отчети на клуба за 2016 г. (ВИЖ ТУК). Иванов даде дума за това по време 3-часовата среща с привърженици в зала "Универсиада" в четвъртък вечерта.

Тогава той оповести най-важните числа, от които ясно се вижда, че "сините" са на загуба в последните години, като през 2016-а тя е намаляла на годишна база.

В сайта Иванов обръща внимание върху инициативи на "Левски", за които стана дума още на сбирката.

Вижте ги:

1.В рамките на следващата седмица започваме издаването на безплатни сезонни карти за достъп до стадиона на всички деца, които тренират в школите на Левски. Такива ще бъдат издадени и на един родител. Левскар се става на стадиона.

2.От началото на април ще акцентираме върху кампания за издаване на членски карти, като нашето намерение е закупуването на членски карти да носи на техните притежатели отстъпка от 25% при закупуване на билети и 10% при закупуване на стоки от клубния магазин.

3.Имаме подписан договор за въвеждане на софтуер за управление на дейността за детско-юношеската школа. Целта е от 1.7.2017 г. той да бъде въведен в действие, като същевременно с това клубът ще има изключителни права за неговото разпространение в страната.

В отговор на един от въпросите от дискусията снощи споделих, че нашата преценка е, че за да бъде финансово изгоден един мач за клуба на стадиона, трябва да има не по-малко от 5 000 привърженици. Надявам се, че ще приемете това предизвикателство.

В резултат на запитванията, които получихме последните няколко дни от Левскари от целия свят, искам да ви информирам, че вече съм предложил на управителния съвет клубът да създаде ново дъщерно дружество с името „Бъдеще за Левски“, в което да бъдат пренасочени всички постъпления от дарения от привърженици, както и всички суми от продажбата на членски карти на клуба.

Моето желание е тези средства да бъдат използвани прозрачно и с тях да се финансират само две дейности. Детско-юношеската школа на клуба и подобряването на материалната база. Това ще ни позволи да бъдем прозрачни и да показваме какви постъпления отчитаме и за какво те се използват.