ДПС спечели балотажа не изборите за кмет на община Кубрат вчера. Това съобщиха от движението.

Новият кмет на Кубрат е Алкин Неби и е спечелил изборната надпревара с 4 664 гласа. Негов опонент бе Нина Цонева от местната колиция "Време за промяна"

Адем Хаджимемишев

Адем Хаджимемишев пък е новоизбраният кмет на гр. Глоджево. За него гласуваха 939 жители на града. На първия тур с най-добър резултат бе Мустафа Яхя от ДОСТ.

Ето какво коментираха от партията на Лютви Местан за резултатите от вота в Глоджево:

"Има резултати, които, без да са победа, са повод за гордост. Такива резултати влизат в историята като измерение за достойнство и самоотверженост. Има победи, които са пирови. Има победи, които ще горчат на победителите все повече във времето, защото са постигнати с нечисти средства. ДПС опорочи тези избори не само с корупционни пари, но и с нещо още по-уродливо – раздаваше одеяла, взети от Недим Генджев.

Резултатът на ДОСТ – 884 гласа, с 55 гласа по-малко от гласовете на ДПС - 939, е основание за високо вдигнати глави, с които продължаваме още по-настъпателно напред в предизборната кампания за 44-то Народно събрание. Хората, които дръзнаха с гласовете си и на първия, и на втория тур да се опълчат срещу символа на мракобесното статукво на сараите, заслужават поздравления и благодарности".