Марио Гьотце, човекът донесъл световната титла на Германия на мондиала в Бразилия, е изваден от отбора на "Борусия" (Дортмунд) заради мистериозна болест, съобщи германската преса, а клубът потвърди новината.

Нападателят страда от "метаболитно разстройство" и известно време няма да тренира и играе - не и докато се излекува напълно.

Марио Гьотце, който започна в "Борусия", след това премина в "Байерн", а през миналата година се завърна в Дортмунд, вкара единствения гол за 1:0 в продълженията на финала срещу Аржентина на световното през 2016 г.

Футболистът не е играл този месец, а през целия сезон страда от мускулни травми. В официалното съобщение на "Борусия" се казва, че клубът счита за абсолютно наложително да извади от тренировъчния процес Гьотце и да го подложи на изследвания, за да се установи причината за проблемите му.

Играчът на свой ред казва, че ще направи всичко възможно, за да се върне по-бързо на терена и да помага на тима си.

Според в. "Билд" Марио Гьотце страда от мускулни проблеми и с невъзможност за изгаряне на мазнините. Това е причината да има проблеми с теглото. Твърди се, че заболяването е в мускулите, което води до крампи, разкъсвания и т.н. и т.н. Много вероятно е да става въпрос за метаболитна миопатия, което е лечимо заболяване.