"Дунав" (Русе) и "Левски" направиха 2:2 в мач от 22-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Лудогорец Арена" в Разград, където домакинстват русенци.

"Сините" не спечелиха отново - те още нямат победа в официална среща тази година. Днес бяха и догонващи. А в събота предстои мач срещу ЦСКА-София.

За около 60-70 минути се игра много хубав футбол, като първото полувреме е сред най-качествените този шампионат.

"Дунав" дръпна още в 8-ата минута, когато Биксент Карагерен по ефектен начин сложи точка на добра атака на символичните домакини. Последваха опасности и пред двете врати.

Антон Огнянов, преминал наскоро в "Левски" от "Дунав", изравни в 36-ата, като и това попадение бе красиво. Бяха изминали само 3-4 минути и "небесносините" дръпнаха отново. Бранимир Костадинов проби отляво на атаката и поднесе топката на Мирослав Будинов, който върна аванса на своите - 2:1.

"Левски" изравни от дузпа в 55-ата. 11-метровият удар бе отсъден за игра с ръка, а Роман Прохазка с лекота направи 2:2. Малко след това качеството на футбола рязко спадна. Пролича умора в редиците на съперниците, но също така и предпазливост.

"Левски" опита нещо като натиск, но не успа да сътвори нищо запомнящо се пред вратата на русенци.

Дебют за "Левски" направи 20-годишният страж Николай Кръстев, който замени контузения Боян Йоргачевич.