„Тези клевети излязоха от много близки съратници на Цветан Василев”.

Така бившият мицепремиер и финансов министър в първото правителство на Бойко Борисов - Симеон Дянков, коментира повдигнатите му обвинения за приватизацията на електроразпределителното дружество ЕВН. Дянков даде интервю в предаването "120 минути" на бТВ. Бивщият министър се запозна с твърденията на прокуратурата по делото, което се води за това, че били отклонени средства от приватизацията на ЕВН към държавния бюджет, вместо те да отидат в Сребърния фонд. 

„Много неща в България в последните десетина години се връщат, за съжаление, около КТБ и Цветан Василев”, каза Дянков, но не назова поименно хората, които смята, че са го оклеветили - „По тази тема ще говорим в бъдеще, но точно заради това не ме притеснява. Понеже я виждам като част от различна тема, която така или иначе ще излезе. Няма как да не излезе след толкова пари, които са загубени на българският народ. Просто да се продължава да се мълчи по темата КТБ – няма как”.

По думите му заради съмнения в случващото се около КТБ още през 2010 и 2011 г. финансовото министерство под негово ръководство е изтеглило пари на различни институции от банката. Дянов заяви, че не познава Цветан Василев и не се е срещал с него. 

„Популизмът навсякъде в Европа е вече на мода, в България пък от край време е на мода, независимо от кои партии”, каза бившият вицепремиер по повод политическата обстановка в страната. По думите му България се добриважа до Италия по отношение на политическата нестабилност. 

По думите на финансиста „за изненада на повечето икономисти прогнозите не се сбъднаха, напротив – икономиката на Великобритания в последните 6 месеца се развива по-бързо, отколкото предишните 6 преди "Брекзит”. Дянков прогнозира, че и икономиката на САЩ ще отбележи подем след избора но Доналд Тръмп за президент и обяви, че "лудите политици донякъде помагат на икономиките на страните", цитиран от бТВ.

„Имахме възможност да увеличим рязко заплатите, не го направихме. Това е може би основният ми грях, трябваше да го направим и щеше да има ефект”, каза още Дянков, попитан дали има нещо, за което съжалява.