Полиция е отцепила района на Централните хали в София, а посетителите в търговския център бяха евакуирани. Това съобщиха зрители на Нова тв, според които причина за извънредната ситуация е, че в един момент всички посетители са започнали да кашлят.

Пред "Фокус" директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов заяви, че районът е отцепен заради разлята съмнителна течност с остра миризма.

„Разлятата течност е с остра миризма. Районът е отцепен и хората са евакуирани, за да могат колегите от пожарната да изследват и да кажат каква е течността и да бъде обезопасено. На мястото са екипирани хора, които ще изземат течността и ще направят необходимите изследвания“, обясни ст. комисар Маринов.

По-рано Нова тв съобщи, че след като хората започнали да кашлят, охраната на халите веднага е повикала силите на реда, които при идването си са установили, че тоалетните са напръскани с червен спрей.

По-късно БНТ съобщи, че разлетите в тоалетната на Централните хали течности, са се оказали почистващи препарати, които не са опасни за здравето.