Двама 17-годишни младежи са арестувани за убийството на таксиметров шофьор в русенското село Николово, съобщи bTV . Те са направили самопризнания.

59-годишният шофьор беше убит вчера сутринта към 4:30 часа. Работеше се по версията, че убийството е извършено от клиент, който е искал да задигне оборота от нощната смяна.

Мъртвото тяло бе открито на около 40-50 метра от автомобила. Пристигналият на място екип на "Спешна помощ" само констатира смъртта му.

Шофьорът е бил намушкан смъртоносно няколко пъти в гърба.

Още вчера кметът на Николово Марийка Генова заяви, че едва ли извършителят е жител на селото, тъй като в населеното място няма криминално проявени и наркозависими.

Джипиес сигналът на таксиметровия автомобил към диспечерския пункт е бил изгубен около час преди инцидента. Освен това курсът от Русе към Николово е бил изпълняван със спрян таксиметров апарат.

Сигналът е подаден от съсед, който се е събудил от лай на кучетата. Улицата, която е в края на селото до гробището, е почти необитаема. Предполага се, че престъпниците са избрали адреса по тази причина.

Жителите на Николово са в шок от случилото се, още повече че преди години селото отново беше в криминалните хроники  заради убийството на зъболекарка. Притеснени са хората и от съседните села Просена и Долно Абланово, пътят за които минава наблизо.