Учителят по история и кандидат за депутат от "Движение Да, България" Емил Джасим е бил нападнат и бит от непознат днес. Това обяви самият Джасим в профила си във фейсбук тази вечер.

След нападанието той побягнал по улицата, където попаднал на полицейски патрул. От МВР потвърдиха пред Клуб Z за инцидента и съобщиха, че е задържан извършителят - 21-годишен младеж. 

Нападението е станало днес около 14,15 ч на бул. "Христо Смирненски" в София, близо до Римската стена до заведение за бургери. Това е територия на 4-то районно управление на полицията, казаха още от МВР.

Ето какво написа самият Джасим:

"Днес съвсем наистина ме нападна непознат. Нанесе ми тежки удари в тялото и краката, докато крещеше немислими заплахи.
Имам и видео, което успях да спася, въпреки желанието на лицето да ми отнеме телефона. Сега отивам към Съдебна медицина, след като дадох показания в 4-то РУ на СДВР.  Болят ме много единия крак и стомаха. Дано всичко е наред и няма тежки поражения.

Очаквам МВР и прокуратурата да накажат нападателя, който е задържан, с цялата строгост на закона. 

Да, езикът на омразата винаги води до физическо насилие и болка.

Очакваме полицията и прокуратурата да си свършат работата в сроковете, посочени в закона, се казва в изявление на "Да, България". От партията обявяват за "напълно недопустими проявите на агресия под каквато и да е форма".

„Да, България!“ смята езика на омразата за тежък обществен проблем и осъжда използването му в предизборната кампания", пише още в съобщението.