Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов благодари на всички, които са положили усилия за предизборната кампания на формацията. Той оцени постигнатото като „много добър старт на един маратон, който може да промени България“.

Христо Иванов написа във фейсбук, че „пътят към постигане на трайно единство на демократичната общност и на всички български граждани, споделящи големия идеал за европейска България, не е нито лесен, нито бърз“.

Лидерът на „Да, България“ пише, че „поемането на отговорност в този момент означава да продължим по този път с удвоени усилия и със смирението, необходимо за да търсим доверие човек по човек и да се борим срещу корупцията битка по битка“.

Така той индиректно отговаря на Радан Кънев, който по-рано подаде оставка като лидер на ДСБ и "Нова република" и представи този акт като стъпка към постигане на единство на десните избиратели.

Ето пълния текст на коментара на Христо Иванов:

"Искам да благодаря на всеки един човек, който даде време, енергия и вяра за нашата кампания: на доброволците, на дарителите, на националния и локалните щабове, на кандидатите в листите ни, на застъпниците. Това, което реализирахме за 10 седмици, е много добър старт на един маратон, който може да промени България. Съзнаваме огромната си отговорност към цялата демократична общност, включително към нашите приятели, чието доверие тепърва предстои да печелим. Пътят към постигане на трайно единство на демократичната общност и на всички български граждани, споделящи големия идеал за европейска България, не е нито лесен, нито бърз. Споделяме съжалението, че то не можа да се случи сега. За нас поемането на отговорност в този момент означава да продължим по този път с удвоени усилия и със смирението, необходимо за да търсим доверие човек по човек и да се борим срещу корупцията битка по битка. Ще продължим да не влизаме в конфронтации на дребно. Нашият враг са големите системни партии, носителки на корупционния модел. Подробен анализ на резултатите от изборите и на тяхното реално значение ще предложим в следващите дни."