Испания победи Франция с 2:0 в приятелски мач на "Стад дьо Франс", но не резултатът от този двубой ще се запомни. ФИФА и УЕФА изпробваха видеоповторения по време на срещата. 

Методът се използваше при спорни ситуации. И помогна на гостите - гол на домакините не бе зачетен, обратното се случи в полза на гостите. Как работеше? Съдиите имаха връзка със свой асистент, който седеше в кабина на стадиона и имаше на разположение видеозаписи.

Франция можеше да открие резултата още в 5-ата минута, но Давид де Хеа се справи при акция на 18-годишния талант на "Монако" Килиан Мбапе. В 48-ата Антоан Гризман вкара гол, първоначално зачетен от рефера. 

Последва обаче видеоповторение, което показа, че както Гризман, така и асистентът му при паса Толисо са били в засада. И решението бе отменено, а резултатът остана 0:0.

В 68-ата Лоран Косчелни фаулира влезлия като смяна Жерар Даулофеу и съдията отсъди дузпа, реализирана от Давид Силва.

В 77-ата самият Деулофеу удвои резултата. Тук технологията отново помогна на Ла Роха. Първото решение бе за засада. След преглед на човека "горе" обаче стана ясно, че реализаторът е бил покрит от защитник - 2:0 за Испания.

В друга контрола тимът на Холандия, съперник на България в световните квалификации, записа втора поредна загуба само в рамките на дни. В Амстердам "лалетата" паднаха и от Италия - 1:2. 

И трите гола бяха отбелязани от "адзури". В 10-ата минута Романьоли си отбеляза автогол. Още от центъра обаче Едер изравни. За крайното 2:1 точен бе Бонучи в 31-вата.

Португалия допусна горчив обрат в мача срещу Швеция, игран най-вече в чест на Кристиано Роналдо на остров Мадейра, където е родното място на №7. Пред препълнения стадион "мореплавателите" показаха европейската купа, спечелена през миналата година. 

И до 58-ата минута всичко вървеше триумфално и празнично за Португалия. Кристиано се разписа за луда радост на местните в 18-ата минута. В 34-тата Гранкивст си отбеляза автогол.

След почти час игра Клаесен намали, а в 77-ата изравни. В даденото от съдията продължение Жоао Консело си отбеляза автогол.