Британската премиерка Тереза Мей се появи с незабрадена глава по време на посещението си в Саудитска Арабия. Тя наруши строгите изисквания на петролното кралство за облеклото за жените като още от самолета не сложи нищо на главата си. Така Мей днес разговаря и с първите мъже на Саудитска Арабия. По-рано тя обяви, че иска да даде модел за подражание на жените там. Мей последва примера на Мишел Обама и Хилъри Клинтън като отказа да приеме специално облекло за жени - никаб, който покрива тялото и главата, и остава открити само очите.

Преди да отпътува за Саудитска Арабия Мей обясни пред британските медии:

"За мен като жена лидер и като глава на правителството на Великобритания е важно да поддържам връзки, които са от значение за нас като страна, за нашата сигурност и нашата търговия в бъдеще. Надявам се, че  хората ще ме видят като жена лидер и ще видят какво могат жените да постигнат, ако са на важни постове".

Все пак за визитата си в консервативната мюсюлманска държава Мей е предпочела доста затворени, широки и нецветни дрехи, без предпочитаните леопардови обувки на високи токове, показват официалните снимки. 

Британската премиерка с вицепремиера и вътрешен министър Мухаммед бин Найеф.