На пръв поглед напускат кораба. Не потъващия, а отдавна потъналия. И тук всяко дете ще се сети да продължи израза – като мишки, нали? Грешка! Нито бягат, нито са мишки. Мишките все пак могат да отмъкнат най-много парченце сирене. А тези могат много повече и по-всичко личи, че не искат да си тръгват.

В момента т.нар. политически лидери са се изпокрили. Поеха ангажимент днес да преговарят за датата на изборите и за деня на оставката.

Излъгаха.

Инсталираха безредие в държавата, защото само то им гарантира безпроблемно грабене.

Избягаха още на първата сутрин от Варна и Добрич, когато започна да се разкрива целият размер на бедствието.

"Фондът за бедствия и аварии няма пари за нови къщи", отсече стоун-фейсът на правителството Цветлин Йовчев и посъветва хората да си застраховат домовете. Това не е първото неуместно изказване за дъжда, бедствието, оставката и как всичко необходимо било направено.

А хората знаят, че за управлението на водите, включително и сигурността на дерета, канали и т.н., отговаря Министерството на околната среда и водите.

Не, не бягат като мишки – мишките бягат от страх, а тези напълно умишлено инсталираха безредие като поставиха за министър една „мъжка секретарка“ без диплома. За да го контролират по-лесно и да крадат повече.

Хората знаят, че за незаконното строителство отговаря строителният надзор, който е част от незаработилото Министерство на инвестиционното проектиране. Начело на тази структура поставиха човек, който призна как е източил френските данъкоплатци и е получавал социални помощи без да има право на тях. За да го контролират по-лесно и да крадат повече.

Не става дума за анонимното "липса на координация" между институциите. Става дума за умишлено разградени институции. За да крадат повече, разбира се.

Нямало пари ли?

Вчера ви информирахме за раздаваните милиони в последните минути на управлението. Миналата седмица ви информирахме за масовите разпродажби на имоти в последните минути на управлението. Една малка част от този ресурс може да преобрази засегнатите квартали за няколко седмици.

Няма да стане обаче, защото хората трябва да са натикани долу в безнадеждността. За да не надигат глави и да питат: „Какво правите, бе!?“ За да се радват на няколко лева подаяние.

Пари ли няма? Българската банка за развитие се загрижи да погасява дълговете на единия от водевилния гладиаторски сблъсък. Да й сменят името направо на Българска банка за замитане на следите. Сега най-вероятно пак данъкоплатците ще платим за спасяването на банката на другия от водевилния сблъсък.

Ние ще платим за кредитите, с които бе заграбена значителна част от българската икономика. Ние ще платим за пазаруването на медии, които водеха война срещу нас – гражданите. Ние ще платим високите стени, камерите и охраната им. Ние ще платим и „поръчванията“ им.

Днес вместо да подадат оставка и да назоват датата на изборите, единият тръгна да си спасява семейното благополучие в Брюксел. А всички заедно се правят, че не забелязват как гащите им паднаха. Хората видяха как се управлява България – без институции, без правила, без отговорност. Умишлено инсталираха безредие. С единствената цел едни мутри да станат по-богати от други мутри.

Днес играта им вече е осветена, но те не бягат. Мишките поне бягат, когато светнеш лампата. Тези не.

Защото не сме ги подгонили.