"Аз не съм от едно котило с г-н Герджиков, никога не съм бил. Не принадлежа на котила, не принадлежа на модели, при които икономическа, медийна и политическа власт са в едно".

Това заяви пред бТВ Петър Москов. Така той коментира думите на служебния премиер Огнян Герджиков за това, че е гласувал за Реформаторския блок.

Според Москов служебното правителство е било създадено най-вече, за да мачка Реформаторския блок.

Той смята, че съставянето на управленско мнозинство ще бъде трудно и от бъдещото управление не могат да се очакват радикални промени. Той заяви, че смислените и почтени хора сега са без политическо представителство. Бившият министър е кабинета "Борисов-2" отрече възможността да участва в кабинет "Борисов-3".

"Да не смесваме политическа и административна дейност. Аз не съм наемник, аз съм бил министър на Реформаторския блок в продължение на две години и с гордост съм носил това име. Доколкото политическата сила и целите в управлението, които си поставя политическата сила, която представлявам, не е получила обществено доверие, няма място за такъв сценарий", каза Москов.

Той заяви, че с напускането на Реформаторския блок ръководството на ДСБ и Радан Кънев са предали интересите както на партията, така и на Блока. Москов определи разрушаването на Реформаторския блок като голяма политическа грешка. Според него лидерът на "Да, България" Христо Иванов е продукт на "маркетинг".

"Цялата ми дейност е свързана с това да може десницата да проумее, че само заедно в единодействие може да постига цели. Явно не съм бил достатъчно убедителен", каза още Москов.

Според него раните в душите на десните избиратели сред тези избори не могат да се затворят лесно.