Американка отива в полицията в Лос Анджелис. Твърди, че е била изнасилена от известния футболист Кристиано Роналдо. Дали е истина, едва ли някога ще се разбере. Адвокати уреждат проблема. Звездата на “Реал" (Мадрид) плаща 375 000 долара, колкото по това време заработва за седмица и се разминава без съд, съобщава сп. "Шпигел" в днешия си брой.

Предлагаме ви акцентите от обширната публикация.

На 12 юни 2009 г. млада жена среща Роналдо в Лас Вегас, където футболистът е на почивка в компанията на баджанака си и братовчед. Запознава се случайно с американката по време на парти в елитен нощен клуб. Започва флирт. Призори красавицата и известният футболист се озовават в апартамент в хотел Palms Place.

Какво точно се е случило в спалнята на хотелския апартамент, описва жената, представена от "Шпигел" като Сюзън К. с уточнението, че това не е истинското й име.

В писмо до Роналдо година след срещата им тя го обвинява в изнасилване, нападнал я в гръб.

"Шпигел" твърди, че разполага с писмото. То е било предоставено на редакцията от портала Football Leaks.

"Писмото от 6 страници е гневно обвинение. Но дали изложеното от Сюзън К. е истина? Съдържанието е фрапиращо и е в състояние да урони престижа на една от големите звезди на световния спорт. Но тъй като историята на Сюзън К. би могла да е истинска, тя трябва да се разкаже, тъй като хвърля светлина върху едно общество, в което някои хора вероятно могат да си позволят почти всичко. Става въпрос за неизвестна досега страна от великата история на Кристиано Роналдо. Тя е далеч по мрачна, околкото си представят неговите фенове", пише "Шпигел".

Изданието твърди, че има още един документ, отнасящ се до случилото се в ранни зори на 13 юни 2009 г. в апартамент номер 57306 – извънсъдебно споразумение между Сюзън К. и Кристиано Роналдо. То е било постигнато след месеци преговори от минимум 9 адвокати.

Според споразумението, съдържащо 11 клаузи, Сюзън К. се задължава завинаги да замълчи по случилото се в спалнята на хотелския апартамент. Задължава се също да се откаже от показанията си и да оттегли жалбата. Роналдо приема да й заплати 375 000 долара. Ако жената наруши поетите задължения, тя ще трябва да върне сумата.

Споразумението е подписано на 12 януари 2010 г. Подписи са положили Сюзън К. и няколко юристи. Роналдо не подписва лично, това прави с пълномощно неговият дългогодишен адвокат, португалецът Карлос Осорио де Кастро.

Журналисти от "Шпигел" правят всичко възможно да се свържат със Сюзън К., с нейното семейство, приятели и адвокатите й, но никой не иска да говори и да бъде цитиран.

Самата Сюзън сега е 35-годишна, работи с деца (най-вероятно е детска учителка или възпитателка – бел. ред.) и обитава апартамент в жилищна кооперация в Лос Анджелис. Родена е в заможно семейство. Къщата на родителите й се намира в елитен квартал на Лос Анджелис, пише "Шпигел".

През юни 2009 г. Сюзън е била омъжена, но вече е разведена.

Когато от списанието й се обаждат по телефон в края на март т. г. и я питат за споразумението с Роналдо, гласът й трепери.

"Без коментар, без коментар", изрича американката и затваря.

Няколко дни по-късно екип на "Шпигел" я засича пред дома й, тя панически бяга. Така изпълнява клауза номер 4 от извънсъдебното споразумение. Ако някой я заговори за случилото се през юни 2009 г., тя няма право да отговаря. Заговорят ли я на улицата, да не се спира, а да продължи по пътя си.

"Шпигел" се връща към писмото на Сюзън К. до Роналдо:

"Непрестанно крещях не, не, не и те умолявах да престанеш. Никога в живота си не бях изпитвала такъв страх. Би ми се искало да разкажа на целия свят кой си всъщност."

Когато всичко свършило, Роналдо се обърнал към нея - 99 на сто не бил лош човек, но единият процент не можел да си обясни.

"Нищо няма да направя с парите ти. Исках справедливост, но в този случай няма справедливост. Вече не съм онази, която бях", пише още Сюзън в писмото си.

То завършва с послепис, като думите са почернени:

"Съжалявам за постигнатото споразумение. Днес бих размислила и щях да оттегля решението си!!! Мина година, след като ме изнасили. Надявам се да си се поучил от тази ужасна грешка!!! Никога повече не отнемай живота на жена, както отне моя!!!"

Адвокатът на футболната звезда Карлос Осорио де Кастро категорично отрича обвинението в изнасилване.

От "Шпигел" са потърсили за коментар самия Роналдо, но вместо него е отговорил писмено неговият мюнхенски адвокат Йоханес Крайле:

"Обвиннеията, които произтичат от въпросите ви, трябва категорично да бъдат отхвърлени като несъстоятелни. Моят клиент ще реагира остро срещу всяко невярно представяне на фактите, както и срещу всяко накърняване на личните му права."

Същевременно адвокатът настойчиво призовава "Шпигел" да не публикува нищо по темата. Напразно.