Неизвестни граждани продължават с видимо скъпата си кампания срещу Лозан Панов, която досущ съвпада с писанията на кафявите медии и артикулираното от главния прокурор Цацаров, премиера Бойко Борисов и пр.

След като преди две седмици на заседание на пленума на ВСС момчета с фитнес фигури и отрязани кървави агнешки главички посрещнаха мълчаливо Панов, днес ул. "Позитано" потъна в цветни луксозни плакати на съдия № 1.

На тях той е наречен "съдия на олигархията" и са изобразени бизнесмените Иво Прокопиев, Цветан Василев, Сашо Дончев и Огнян Донев плюс политика Христо Иванов (макар да не е известно с какво съдията е "техен", след като никога не е гледал дела, свързани с някой от тях, б.р.).

Това по едно съвпадение става, когато Панов заговори за "дълбочина" на реформата и апелира да се поставят на масата темите за нови промени в конституцията и Закона за съдебната власт, ограничаващи властта на главния прокурор.

Днешният ден е белязан също така от заседание на съдийската колегия на ВСС и предстоящ довечера Марш за европейско правосъдие. 

Събитието се организира от инициативата "Правосъдие за всеки" и други граждански организации.

В интервю пред един от верните вестници на корпулентните кръгове в неделя Сотир Цацаров не пропусна да заклейми Панов за това, че е излязъл "с тогите" на стълбите на Съдебната палата и за речта му "Не на страха".

"Спонтанните" граждански акции срещу Панов стартираха от движението "План Б", в което около 20-годишни - меко казано - немногословни момчета излизаха с обидни плакати срещу него пред ВСС. И яростно защитаваха Цацаров, разбира се... После се оказа, че единствената разпознаваема от движението - лидерката Любена Павлова, взе, че се ожени за Петьо Еврото.

Последният е следовател, когото Цацаров бранеше да не получи дисциплинарно уволнение, командирован едно време от столичното следствие в НСлС, за да работи по няколко внимателно подбрани разследвания - като това за хонорара на Ахмед Доган за "Цанков камък", срещу издателите на "Труд" и "24 часа" Донев и Павлов, както и свързаната с Цветан Василев поръчка за модернизацията на армията, известно като мрежата "Странджа 2".