След като основателят на фейсбук Марк Зукърбърг започна обиколка на САЩ мнозина смятаха, че той смята да влезе в политиката. В понеделник той публикува на личния си акаунт във фейсбук опровержение на тези твърдения. Целта му била друга - да опознае хората.

"Личното ми предизвикателство тази година е да посетя всеки щат, в който не съм прекарал време, за да науча повече за надеждите и предизвикателствата на хората," пише Зукърбърг.

Една от причините за пътуването е Инициативата "Чан-Зукърбърг", която той основа заедно със съпругата си през 2015 година. Двамата обещаха да използват 99 процента от приходите си за промотиране на потенциала на човечеството и повишаване на равноправието по света.

"Правя това, за да мога да добия по-ясна представа как да служим на нашата общност от почти два милиарда човека във фейсбук и да вършим най-доброто за повишаване на равноправието чрез Инициативата "Чан-Зукърбърг"," пише още създателят на фейсбук.

Зукърбърг коментира, че най-важният урок, който е научил по време на пътуванията си, е как взаимоотношенията ни с другите около нас ни влияят повече, отколкото си мислим. 

В поста си той разказа някои от емоционалните истории, които хората са споделили с него.