Полицията във Франция съобщи, че пред катедралата Нотр Дам в Париж е застрелян мъж, който се е опитал да нападне офицер с чук.

Новината съобщи Би Би Си. Силите за сигурност във френската столица са отцепили напълно района на прочутата катедрала и призовават хората да стоят далеч от мястото. 

Според очевидци нападателят е бил сериозно ранен, повече за състоянието му засега не се съобщава. Той е откаран в болница.

По време на нападението се е обърнал към полицая с думите "Това е заради Сирия". Властите във Франция съобщиха още, че у нападателя е намерен и кухненски нож, цитирани от Би Би Си. Той е прострелян от друг полицай, след като посяга на колегата му. Името на нападателя не се съобщава, но според Би Би Си според намерените документи той би алжирски студент. От вътрешното министерство на Франция съобщиха, че е започнало разследване за терористично нападение.

Туристите в централния парижки район са се разтичали да се скрият, когато се разиграла сцената с нападението. Част от тях са прекарали известно време вътре в катетрадала, докато обстановката се успокои.

Франция е в извънредно положение от 2015 г., след като в терористични атаки загинаха 130 души.