„Познайте кой е в Туитър - с "леко" закъснение :-)”

 

 

Датата е 5 юни, а денят остава в историята на патриотичните публични комуникации. Това е първият пост в туитър на вицепемиера и съпредседател на „Обединени патриоти” Валери Симеонов.

„Що нямаш ченгелче ,от къде да знаем ,че си истински ..”, репликира Х.П. И следва отговор:

„Снимка от кулоарите за доказателство :) Поздрави.”

 

 

А снимката е на Джон Лоутън как разговаря с народната представителка от ГЕРБ Ася Пеева, която е от Поморие – познат регион и за музиканта, и за вицепремиера. Малко по-рано Валери Симеонов е публикувал своя снимка заедно с Лоутън и Пеева с коментар: „Рок енд рол завинаги - дори и в Министерски Съвет”.

„Ченгелчето” е синьото кръгче с бяло ченгелче, с което в туитър и фейсбук се обозначават верифицираните профили. Т.е. да сте сигурни, че някой не се прави на Валери Симеонов. Профилът на вицепремиера обаче си е истински. Снимката гледа строго, а под нея пише: „Заместник министър-председател на Република България по икономическа и демографска политика”.

Още в първия си ден в туитър Валери Симеонов се заканва, че ще има мерки за борба с шума над допустимите нива по време на туристическия сезон. А най-използваният хаштаг досега е #сезон2017. Това говори за външна подкрепа, която Симеонов вероятно ползва за изявите си в туитър. Казано е, че трябва да има хаштагове, дайте да слагаме.

Валери Симеонов е последвал само 7 профила в туитър. И познайте кой е номер едно? Доналд Тръмп, разбира се. И той така прави – при 32 милиона последователи, той се интересува само от 45 човека.

Това не е единствената прилика с Тръмп. Валери Симеонов гледа новини и коментира видяното в туитър. Точно както прави Тръмп. Също толкова често и толкова невъздържано.

„И днес от #БСП са мрънкали на тема граничната ограда. Съвсем скоро ще ги кача на един хеликоптер да гледат отгоре какво е построено”, пише Симеонов и с това закрива първия си ден в социалната мрежа.

 

 

На следващата сутрин обещава изненади от проверките на министерствата за нарушения по морето. Прилага снимка как е събрал 8 министри при себе си. Но малко по-късно отново е гледал новини и отново реагира:

„Ще поканя депутата от #БСП Кирил Добрев да се убеди на място дали граничната #ограда е "жица". Нека пробва да я пререже - или прескочи”.

 

 

Приликата с туитовете на Доналд Тръмп е толкова очевидна, та чак изглежда умишлена. Кратките послания на Тръмп почти винаги завършват с повторение на ключова и остра дума в края – т.нар. „бум” финал. Симеонов – или който върши тази работа от негово име – е добър ученик.

 

 

„...кон боб яде ли"

 

 

"... бутането на незаконните обекти - успешен".

 

 

"...да я пререже - или прескочи”.

Професионалната помощ се намесва в определени моменти с непривични за Симеонов постове.

„Добър растеж от 3.5% за #Q12017, но БГ е показвала, че може двойно по-висок. Не ми харесват разходите за придобиване на ДМА - ниски са”.

 

 

Това не е той, разбира се. Така не говори човекът, който призовава българите в чужбина да не му се мотат в краката, или който ехиидничи към журналисти с "опраскахми ви".

На третия ден от туитър-живота на Симеонов идва сигналът до прокуратурата срещу Елена Йончева. И отново има „бум” финал.

„Елена Йончева отива на прокурор. Депутатката от БСП насочва бежанския поток, застрашавайки националната сигурност - позор!”

 

 

Няколко часа по-късно не се сдържа и продължава темата. Точно като Тръмп:

„Опитах с добро - обясних на #БСП, поканих ги да видят оградата с хеликоптер, а те политиканстват. Като не щат мира, на им... прокурор”.

 

 

На следващата сутрин отново е гледал телевизия. Този път Румен Петков е на мушката.

„Румен Петков май е виждал оградата само по телевизията - тя не е от тел, а от твърда, метална заготовка. Ама и той дава акъл!”

„Българският Тръмп” в туитър засега провокира предимно шеги. Три дни по-късно се появи профилът неВалери Симеонов. А там наистина е забавно:

"Обявявам всички дами над 100 кг по българското Черноморие за "Преместваеми обекти". Понимаете? #сезон2017"

 

 

"Елена Йончева отива на козметик. Депутатката от БСП прескочи Великата ми гранична оградата и ми разроши кучето! Тихо, Волене, млъквай вече!"