„Как да печелим във футбола: 88 съвета от номер 8”. 

Звучи като заглавие на книга за лайф коучинг или НЛП (Нервнолингвистично програмиране), но не е. Най-малкото наличието на "номер 8" издава кой е авторът. Христо Стоичков. 

Днес Камата представи новата си книга на шоу пред НДК. Присъстваха легенди на футбола и спорта, а също така деца от школите на ЦСКА-София и "Локомотив" (София). Именно за тях най-вече е предназначено томчето, както и съветите на Камата. 

"Давам съвети, защото съм минал по този път. Те са от треньори, с които съм работил, както и от колеги, с които съм играл, обясни Ицо. - Те са важни за младото поколение, за да разберат малко повече история - откъде сме минали, какво сме постигнали, защо сме играли толкова много години. Много са важните неща. 88 точки са, като всяка е описана поотделно. Има изказвания на Меси, Гуардиола, Пенев, Кройф. Те са от различни поколения, но дават мнението си защо трябва да се върви по тези определени стъпки."

"Казвал съм го и друг път - един ден българин отново ще е на най-високото стъпало в световния футбол. Децата днес се справиха отлично и ако работят всеки ден и чрез тези съвети, може един ден отново да има друг Стоичков. В книгата има не само футболни съвети, а и такива каквито са свързани с ежедневието, държанието в училище и вкъщи, добави Стоичков. - Също и отношението към приятелите, да няма дискриминация, което е много важно. Както и да се оказва помощ на този, който не може. Така са помагали и на мен, а след това и аз правех същото. Има много тънкости, които трябва да прочетат, а не само да гледат футбол. Децата показаха, че имат хъс. Най-малкото дойде и вкара гол, което значи, че има спортна злоба. Впоследствие е важно как тренира, с кого ще работи и да следва нещата, които съм написал в книгата."

По повод благотворителния мач на Димитър Бербатов и Луиш Фиго, в който Камата е един от видните гости, №8 каза следното:

"Всички сме заедно на стадиона, за да подкрепим Митко, защото прави нещо уникално. Дойдох специално заради него, защото той го заслужава. Той прослави България, а това, което правят с Луиш е заради децата и е добре дошло. Специално го поздравявам, защото неговата фондация върви по един много добър път."