Последно - знаци за наличието на камери за заснемане на нарушители на пътя и такива, които предупреждават за полицейски пост, вече няма да има. Това приеха депутатите с промените в Закона за движение по пътищата на второ четене. 

Досега поставянето на знаци беше задължително навсякъде, където пътната полиция извършва проверка за скоростта на движение. За отмяната на знаците гласуваха 136 депутати, шестима бяха "против", а 12 се въздържаха. Парламентът все пак "задължи" полицаите да извършват контрола на пътя "по безопасен начин, като се осигурява необходимата видимост".

Подобно задължение имаше и преди въвеждането на задължителните знаци, но това сякаш не изкорени практиката за пътна полиция "в храстите".

Промените в закона, приети днес, предвиждат още определени от министъра на вътрешните работи служби да имат право да извършват контрол по спазване на правилата за движението по пътищата с автомобили, оборудвани със средства за аудиозапис и видеозаснемане. Това са т.нар. мобилни камери. Контролът се осъществява само в обхвата на средствата за видеозаснемане.

Депутатите приеха още по-тежки санкции за собствениците на коли, които ги преотстъпват на хора без книжка, пияни или използвали наркотици. Новото наказание за предоставяне на автомобил на лице без книжка е прекратяване на регистрацията на автомобила от 6 месеца до 1 година. До момента санкцията е спиране от движение до един месец.