„Едното лоби на ГЕРБ обвинява другото за корупция“. Така коментира депутатът от БСП Драгомир Стойнев нестихващия вече втора седмица скандал с ремонта на НДК и бившия му шеф Мирослав Боршош.

 

„Служебната министърка в кабинета "Герджиков", която отговаряше за европредседателството - Деница Златева, не е провеждала никакви обществени поръчки за 3 месеца. НДК е проблем на ГЕРБ. БСП не им е виновна за нищо, айде стига вече“, коментира Стойнев.

 

„Трябва да има национално съгласие по темата за продажба на земя на чужденци. Гърция и Унгария защитават националните си интереси и са заявили, че няма да изпълняват разпоредбите на ЕК и ще си плащат глобите. ГЕРБ като чуят, че нещо идва от Брюксел и са готови на всичко. Трябва да седнем, да се разберем и да кажем, че ще се съдим, но ще защитим земята си“, преповтори Стойнев тезата на лидерката на БСП Корнелия Нинова.

 

„БСП не желае да се продава земя, дори на граждани на държави членки на ЕС. Няма нищо ненормално да се съдим с ЕК. Ние сме пълноправни членове на ЕС и трябва да си защитаваме интересите“, допълни той.