С по-малко шоколад ли ни е нутелата от тази в Германия? Глюкоза ли слагат вместо захар в сладоледа ни? По-малко маслено ли ни е маслото от френското, или просто те така си го харесват?
Тези въпроси изпълниха медийното пространство, след като преди два месеца започна събиране на проби от местните супермаркети и сравняването на уж идентични продукти в България и Западна Европа. Както се оказа, не съвсем.
Но докато едни ни убеждават, че разликите не са фрапантни, други крещят пред Еврокомисията, а трети ползват смешна извадка за политически цели под един бивш паметник, настояща летяща чиния, кратка разходка из мрежата сочи, че храните второ качество са добрият вариант. Подбор на кадри от сайта BoredPanda.com показва, че нещата могат да са много по-зле.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и днес, за да научите новините от България и света, и да прочетете актуални анализи и коментари от „Клуб Z“. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме нужда от вашата подкрепа, за да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 държави на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на истинска, независима и качествена журналистика. Вие можете да допринесете за нашия стремеж към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият поръчител на съдържание да сте вие – читателите.
Подкрепете ни