Алина Кабаева е бивша гимнастичка, ексдепутатка и шефка на издателство. Съдейки по всичко обаче, тя е жената, завладяла сърцето на Владимир Путин, и то преди повече от 10 години, пише френският в. “Фигаро”.

За пикантната история първи съобщават руски медии, когато се заговаря за развода на Владимир Путин. През 2008 г. той оповести:

“Ненавиждам, когато хора си пъхат носа в чужд живот и дават воля на еротичните си фантазии.” Тогава Путин се врече, че ще остане верен на принципа си – да не допуска някой да се меси в личния му живот.

Въпреки това непрестанно се говори за една жена, пише “Фигаро” и уточнява, че това е Алина Кабаева – 34-годишна, бивша агентка на КГБ, бивша гимнастичка, успяла да спечели депутатки мандат и да се издигне до медиен магнат.

Алина е родена на 12 май 1983 година в Ташкент, Узбекистан, тогава държава в състава на СССР.  Отраснала е в семейство на спортисти - баща й е футболист, а майка й баскетболистка. Кабаева започва с гимнастика още на 3-годишна възраст. Кариерата й обаче е пред провал, защото треньорите не виждат в нея никакъв талант, да не говорим, че е доста дебеличка. Точно тогава родителите й се преместват в Москва и въпреки че Алина е на 12 години, те още имат надежда, че тя ще се развие на най-високо ниво.

Тогава под крилото си я приема Ирина Винер, треньорката на националния отбор. Нейното условие е едно-единствено - Кабаева спешно да отслабне. И резултатите не закъсняват.

Когато е едва 15-годишна, Кабаева печели европейския шампионат по художествена гимнастика. Следват 16 приза като европейска шампионка, 9 световни титли и 3 сребърни медала. На летните Олимпийски игри през 2004 г. в Атина грабва златен медал, припомня “Фигаро”.

Гръмва обаче аферата с допинга. През 2001 г. Алина Кабаева е дисквалифицирана, репутацията й се срива, публиката й обръща гръб. Преди седем години Кабаева окончателно слага край на спортната си кариера като гимнастичка, посвещава се на политиката, а впоследствие и на бизнеса. Заради политическите си ангажименти и предприемаческата си кариера Алина Кабаева все по-често се появява заедно с Владимир Путин, включително на тържествени обеди. Разликата във възрастта им е 31 години.

През 2009 г. плъзва слух за предстояща сватба. Най-вероятно заради брачна халка на ръката на бившата гимнастичка, която никога не е минавала под венчило. Верен на принципите си, Владимир Путин реагира незабавно, оповестявайки публично, че няма и дума истина в подобно твърдение.

Историята затихва, но не за дълго. През март на 2013 г. Алина Кабаева ражда в Швейцария дъщеричка. Точно в този период без всякакъв повод Владимир Путин потъва в неизвестност за 11 дни. Дали тогава е бил до родилката и бебето в Швейцария? Действително ли той е бащата? Отговор все още няма. Липсва отговор и в акаунта на бившата депутатка Кабаева в инстаграм. Дали някога истината ще излезе на бял свят, не се знае, заключава публикацията във “Фигаро”.