Холивудският актьор Том Круз е ранен при изпълнението на каскада от филма “Мисията невъзможна 6“ в Лондон, съобщава Ей Би Си.

 

Във видеоклип се вижда как актьорът не успява да скочи на покрива на сграда и се блъска в стената. Той се хваща за покрива и така избягва по-сериозни травми. Холивудската звезда обаче наранява десния си крак. При каскадата са използвани обезопасителни въжета.

Том Круз е сред актьорите, които изпълняват каскадите си сами.

“От 30 години тренирам за изпълнението на каскади, казва той през 2013 г.  - Това ни позволява да сложим камери на места, където по принцип не се слагат. Когато започнах да продуцирам “Мисията невъзможна“, започнах да измислям каскади, за които самият аз да тренирам.“

Сред екстремните сцени, в които Круз участва, са снимки при нулева гравитация за филма “Мумията“, както и известните кадри от “Мисията невъзможна: Режим Фантом“, в които той виси от сградата "Бурж Халифа" в Дубай.

За последното продължение на поредицата актьорът вече е изпълнил няколко опасни каскади: катастрофа между мотор и кола, заснета в Париж, и скачане с парашут в Оксфордшир, допълва британското издание “Индипендънт“.

Премиерата на “Мисията невъзможна 6“ е планирана за 27 юли 2018 г.