Флойд Мейуедър би Конър Макгрегър с технически нокаут в 10-ия рунд на мача в Лас Вегас, противопоставил за първи път в историята професионален боксьор и боец от смесените бойни спортове.

Съдията на ринга в 20-хилядната зала T-mobile arena прекрати двубоя, тъй като звездата от ММА всеки момент щеше да падне край въжетата при поредната ожесточена атака на Мейуедър.

В крайна сметка очакваното се случи, но ирландецът все пак заслужава добри думи, че издържа 10 рунда срещу Флойд, който отново се оттегля от спорта непобеден вече в 50 мача. Той не бе играл почти две години и се завърна на ринга, за да излезе срещу Макгрегър в поредния "мач на века". Нито един друг боксьор няма такъв актив - 50 двубоя и нула поражения. Досега Мейуедър делеше първото място с Роки Марсиано - по 49 победи.

Специалистите очакваха бърза и лесна победа за американеца още в началните рундове. Не се сбъднаха и заканите на двамата за нокаут още в първата част. Конър повтаряше, че ще убие своя съперник, който в месеците до сблъсъка му отвръщаше по-хладнокръвно.

Днес обаче Макгрегър получи лекция по бокс в първия си мач.

Двубоят започна предпазливо от страна а Мейуедър, който демонстрира типичната си отлична защита срещу по-често налитащия Макгрегър. Чистите удари в първите рундове не бяха много.

Проблемите за ирландеца почнаха от 6-ия, когато 40-годишния Флойд взе да го налага с прави удари и премина в настъпление, докато Конър видимо нямаше въздух. Седмият рунд премина по същия начин, а в осмия европеецът взе глътка въздух.

Че нокаутът е въпрос на време пролича в деветия, а в десетия вече нямаше какво да спре Флойд Мейуедър, все пак доказал огромната си класа срещу противник, по-млад с 11 години. След като седмици наред си разменяха обиди, провокации и закани, двамата се прегърнаха в края и размениха комплименти.

Мейуедър заработи от шумно рекламирания сблъсък поне 300 милиона долара, а Макгрегър ще си тръгне от Вегас с около 100 млн.

Залата очудващо не се напълни, като останаха празни места както от най-евтините билети (500 долара), така и за най-скъпите край ринга ($80 000). На живо присъстваха актьори като Леонардо ди Каприо, Брус Уилис, Чарлийз Терон, Джерард Бътлър, Вини Джоунс, част от семейството на Ози Озбърн, певицата Дженифър Лопес, куп рапъри, баскетболната звезда Леброн Джеймс, боксови величия, начело с Майк Тайсън...

„Знаех го още преди мача и го казах - той е тежък противник, каза след срещата Мейуедър. - А тъй като феновете не бяха доволни от победата ми над Мани Пакяо, сега си мисля, че им дадохме това, което искаха да видят. Конър се оказа много по-добър, отколкото си мислех, че ще бъде. Използваше различни ъгли, сменяше гарда. Планът ми беше да го оставя да опитва силните си удари в началото и да изчакам момента си, когато вече съм го изморил достатъчно. Гарантирах на всички преди мача, че няма да гледат пълните 12 рунда. Боксът е страхотен спорт, ММА е страхотен спорт. Роки Марсиано е легенда и нямам търпение един ден и аз да вляза в Залата на славата. Дами и господа, това беше последният ми мач.“

„Мисля, че спечелих първите рундове, после той трябваше да промени стила си, коментира Конър Макгрегър. - Много по-събран е от мен, не че е толкова бърз или ударите му са толкова силни. Но има търпение, признавам му го, страхотна кариера е имал. Надявам се, че забавлявах феновете, мислех, че мачът е равностоен и спирането дойде малко по-рано, отколкото ми се щеше. Иска ми се реферът да беше оставил двубоят да продължи. Бях малко уморен, а се чувствах добре в началото, отчитам това предимство на него. Бил съм душен на живо по телевизията и съм обръщал развоя на събитията. Тук самата атмосфера е много по-различна. Бях уморен, но съдията трябваше да ме остави да падна и да става какво ще. Искаше ми се да ме беше оставил, все пак предстояха последните два рунда, пък дори и да се клатих в ъгъла. Радвам се, че флагът е с мен и родината ми е зад мен.“