Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На мястото на бившата бирена фабрика на „Каменица“ в Пловдив ще изникне огромен комплекс, съобщи компанията. Още преди две години фирмата обяви, че мести производството на бира в Хасково, а на мястото на създадената още през 1881 г. пивоварна ще изникне „Пивоварница Каменица“ - музей със заведения. Тя обаче заема едва малка част от терена на старата фабрика.

Вчера „Каменица“ АД е продала останалия терен от 30 500 кв. метра на фирмите "Си Инвестмънт" АД и "ЕС АЙ Дивелопмънт" ЕООД. Първата фирма е част от „Сиенит Холдинг“, който създаде „Тракия икономическа зона“, а втората е собственост на Георги Борисов Тотев. Той е брат на кмета на Пловдив Иван Тотев. Фирмата му е регистрирана в новоизградения бизнес център „Лайм трий“, който е на гърба на семейния хотел на Тотеви „Империал“.

Новите собственици ще изградят върху 30-те декара модерен комплекс, включващ съвременни офисни и жилищни площи, хотел, спортен център с фитнес, закрит плувен басейн, детска градина, търговски обекти и обширно парково пространство.

Новият комплекс "Каменица" трябва да бъде окончателно завършен през 2023 година. Очакванията са, че строителството ще започне през 2018 г. с изграждането на офис сградите, жилищния комплекс и спортния център. Едновременно със строителството ще тече и оформянето на парковото и площадното пространство в сърцето на комплекса. Целият комплекс ще бъде обособен като свободна пешеходна зона, а за автомобилите ще бъде осигурен подземен паркинг с над 600 места, се казва в съобщението до медиите.

"В избраните инвеститори видяхме желанието за разгръщане на пълния потенциал на имота, стремеж за предоставяне на съвременни и модерни решения, както и готовност да реализират концепция, която да е най-благоприятна за пловдивчани и бъдещия облик на града. Вярваме, че заедно с "Пивоварница Каменица" новият комплекс ще бъде едно модерно, уютно и красиво място за пловдивчани и гостите на града", казва Димо Димов, генерален директор на "Каменица" АД.

Бирената компания запази за себе си една десета от терена - 3 500 кв. метра от общата площ, върху която ще бъде изграден мултифункционалният комплекс "Пивоварница Каменица". Според съобщенията на фирмата отпреди две години, той трябваше вече да е готов, но строителството още не е започнало. Сега фирмата обещава това да стане през месец септември и да отвори врати през 2018 г.

Коментари

Тотев ша ходиш остафка

Тотев ша ходиш остафка

Тотеф ша ходиш остафка бе

Тотеф ша ходиш остафка бе мангасар
 's picture

Бобо

Оставката

Глупако ми ти кога ще отидеш в оставка , не усещаш ли , че освен прост си и досаден ?!
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Брат

на виден ГЕРБ-аджия строи комплекс за десетки, а може би стотици милиони. В едната ръка е конеца, в другата иглата и шият ли, шият строителите на съвременна България... А пари за хлеб и пенсии - нЕма. :)))

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.