Гледам с насмешка на всички теории, че ГЕРБ бламира собствения си лидер, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов по бТВ по повод неприетата оставка на депутата Делян Добрев.

„Как си представяте ПП ГЕРБ да бламира премиера? Пък и защо да го бламира, след като той не е поискал оставката на Делян Добрев? Доколкото знам, Добрев само го е информирал. Политическият елит в момента не действа на принципа да свършим нещо полезно, а по-добре да изгорят на управляващите плевнята, без да гледат, че гори тяхната къща“, каза още министър Каракачанов и уточни, че подобни неща не са приемливи и не трябва да се допускат.

"Няма нужда да се бърза със закупуването на самолетите за българската авиация”, обяви още министърът.

„Има поговорка – бързите сделки комисиони раждат. Не искам да се създават подобни съмнения”, категоричен е той.

По думите му двете стъпки, които трябва да вървят паралелно, са ремонт и модернизация на наличната авиация и водене на преговори за закупуване на нов изтребител.

„Самият премиер казва, че не трябва да има ябълки на раздора. Ние още говорим за това какъв самолет да има. В това време влаковете също могат да бъдат закупени, едното не противоречи на другото”, коментира Каракачанов.

На въпрос дали е назначавал свои роднини на държавни позиции, както се е получило в Хасково, вицепремиерът обясни, че още преди партията му да влезе във властта е уточнил, че такива неща не се толерират.

„Нито един мой роднина – нито кум, нито сват, нито на булката брат, не съм назначавал“, каза Каракачанов.