"Мисля, че новината, че Тилърсън ме е нарекъл малоумен, е фалшива. Но ако не е, предлагам на Рекс да си премерим интелигентността, като се подложим на IQ тест. И мога да ви кажа кой ще спечели", обяви президентът Доналд Тръмп в интервю за списание "Форбс".

Той се шегува, мисля, че имате чувство за хумор, обясни говорителката на Белия дом Сара Сандърс, обръщайки се към журналистите, предаде Би Би Си.

"Президентът със сигурност никога не е казвал, че държавният секретар няма висок интелект. Пошегува се, нищо повече. Той е напълно уверен в държавния секретар", увери тя.

Си Ен Ен съобщи, че президентът вчера се е срещал с бившия държавен секретар - легендарния дипломат Хенри Кисинджър, и го е уверил, че не подценява Тръмп и не си позволява да го унищава. Милиардерът сподели и с журналисти, че не би си позволил да срива авторитета на дипломат номер 1.

Тръмп, Тилърсън и шефът на Пентагона Матис обядваха заедно в Белия дом вчера. Темата за "малоумника" не била повдигната. Разговорите били фокусирани върху проблемите със Северна Корея и обстановката в Близкия изток, твърдят източници от Белия дом.

Напрежението в отношенията между Тръмп и Тилърсън нарасна през последните дни, след като изтече информация в медиите, че държавният секретар е нарекъл президента малоумник на среща през лятото. Тилърсън дори заплашил с оставка. Държавният секретар опроверга информацията и заяви, че остава лоялен на Тръмп.