Препятствието за Григор Димитров на полуфинала в заключителния за годината турнир на ATP в Лондон се казва Джак Сок. Американецът е сензацията на надпреварата до момента. В третия си решителен мач от група "Борис Бекер" той победи Александър Зверев (Германия) с 6:4, 1:6, 6:4.

Преди това Сок надви Марин Чилич (Хърватия) и загуби от големия фаворит Роджър Федерер (Швейцария), който по-рано в четвъртък записа и трети успех в "О2 арена" с обрат срещу Чилич - 6:7(5), 6:4, 6:1.

В петък от 22 часа Димитров играе срещу Пабло Кареньо Буста в двубой, който е важен за него за точки в ранглистата, няма пряко отношение към турнира в Лондон. А преди това и Федерер ще научи своя съперник - Доминик Тийм (Австрия) или Давид Гофен (Белгия), които имат пряк сблъсък.

Полуфиналите са в събота, този на Григор и Сок е от 22 ч. Така американецът ще има ден повече за възстановяване. Той води с 3:1 в мачовете с българина досега. За последно двамата спориха през пролетта на "Мастърс"-а в Индиън Уелс, където хасковлията отстъпи драматично с 1:2 и четири изпуснати мачбола.

В откриващия сет срещу Зверев (№ 3 в света) първата ракета на САЩ (№ 8) направи пробив в решителен момент за 4:3, след което довърши започнатото и поведе. Германецът отвърна подобаващо, като даде само един гейм на противника си във втората част.

Третият сет бе доста вълнуващ. Доминацията на Саша продължи с ранен брейк. Сок даде подобаващ отговор, като записа четири поредни гейма в актива си. Зверев успя да намали за 3:4, след което изравни - 4:4.

Сок грабна своето подаване за 5:4, а при сервиса на руснака с немски паспорт се възползва от колебливите му действия и реализира още първия си мачбол.