Новото първенство започна повече от вълнуващо - в два мача, от които не се очакваше кой знае колко, фаворити допуснаха загуба и равен. Бомбата, не само на първия кръг в "А" група, а въобще на лятото досега е победата на новака "Хасково" с 1:0 над шампиона "Лудогорец". Малко по-късно "Левски" пък едва стигна до 1:1 на "Герена" срещу едва събрания и трудно свързващ двата края "Локомотив" (Пловдив).

Второто не е чак такава сензация - в последните години "сините" играят много трудно срещу "смърфовете" на стадион "Георги Аспарухов", а независимо от поредната мащабна селекция и новия треньор, там нещата също куцат на всички фронтове. В 75-ата минута Благой Наков с удар от 25 метра каза "добре дошъл" на новия вратар на "Левски" Кристиян Наумовски - 1:0 за "Локо".

За късмет на домакините, те успяха бързо да върнтат гола - чрез завърналия се Валери Домовчийски в 81-вата. "Левски" пропусна да вземе победата в самия край. А и като цяло бе по-креативният тим и създаде повече ситуации. Резултатът обаче е 1:1.

Шампионът "Лудогорец", който е и основен претендент за титлата, не взе и толкова от визитата си в Хасково. Дончо Атанасов донесе радост на домакините в края на първото полувреме. Гостите видимо подцениха противника, а след 0:1 не успяха да намерят верния път към вратата на хасковци. "Зелените" поне могат да се опрат на историята за добра поличба. Те и през миналия сезон тръгнаха с поражение, пак от новак и то в същия район на България - Любимец.

Единствената победа според очакванията вчера записа Славия - 4:1 срещу "Марек" в "Овча Купел".

За неделя остава дербито на кръга между "Литекс" и ЦСКА - от 19:30 часа. От 18:30 е "Ботев" - "Локомотив" (София), а "Берое" и "Черно море" затварят рунда от 20:00.