Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Латвия забрани влизането на своя територия на руските певци Йосиф Кобзон, Олег Газманов и Валерия, предаде Нюзру.

Тримата изпълнители са вкарани в черен списък, защото "подкрепяли агресивно анексията на Крим и неведнъж са се изказвали публично унизително за действията на Украйна", обясни пред националното радио в Рига външният министър Едгарс Ринкевичс.

Ако някое от споменатите лица вече се намира в Латвия, то ще бъде помолено да я напусне. Министърът обеща, че прибалтийската република няма да прави шоу с арести.

Йосиф Кобзон трябваше да пее на 23 юли в град Юрмала. По програма утре там щеше да започне традиционен годишен музикален фестивал. Според министър Едгарс Ринкевичс обаче на фона на кървавите събития в Украйна провеждането на фестивала сега е неуместно. На същото мнение е и културната министърка Даце Мелбарде. 

През март Кобзон изпадна в немилост и в родния си украински град Днепропетровск. Певецът изпълняваше неговия химн. Градът обаче официално се отказа от песента заради лошите думи, които Кобзон говореше редовно по адрес на новата власт в Киев. Химнът звучи вече само като мелодия.

Йосиф Кобзон е добре познат и в България, където е идвал да пее десетки пъти.

Певецът, наричан още руският Франк Синатра, пя на предизборните митинги на БСП и "Атака" преди два месеца. Партиите се състезаваха тогава на вота за Европарламент.

На концерт в Пловдив Кобзон призова червените симпатизанти да подкрепят "неговия приятел" Александър Симов. Със Сидеров пък руският Франк Синатра пя заедно "Моя страна, Моя България" и "Една българска роза".

Нито Александър Симов, нито Волен Сидеров успяха да станат европдепутати.

Ключови думи

Коментари

Руският Франк Синатра... хахах, по-скоро Баба Яга

БГ

БРАВО НА ЛАТВИЙЦИТЕ!!!

хахахаа

Минал е покрай Синатра завалията с перучката!хахаха...

Фашаги

Нищо чудно. Латвийците са били страшни подлоги на фашагите през войната и са ловели малки деца русначета (и украинчета!) да им източват кръвта за ранени немци по болниците.

и

По-скоро руската патрашкова

Г.Т.

Докато Хитлер окупира западна Европа, СССР е окупирала Литва, Латвия, Естония и.т.н., докато не спират във Финландия с "освобожденията"! Латвийците това си го знаят и притеснително гледат, как наближава техния ред за анексия! А в България все още викат "Освобождение" на ОКУПАЦИЯТА.

Любомир

Държави, страдали от своеволията на изроди като Берия, Сталин. Не като нашите от БьеСьеПье-подлоги на Путин и Газпром.

Михаела

А тоя тулуп има връзки с руската мафия. Нямам против евреите, но този е гаден руснак от еврейски произход...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.