Овладяването на БНТ от #Кой е съпоставимо с назначаването на Пеевски в ДАНС. Де факто няма голяма медия, която да не е подчинена. Или се купува, или й се спира "кислорода" с рекламите, като се назначава политкомисар /така направиха в БГ он Еър и в БиАйТи/, или се репресира за да се държи под напрежение и контрол - това важи за БТВ и Нова ТВ.

ТВ Европа се превръща в Канал 3 - сега трескаво ухажват "десни" коментатори и политици, за да могат да запазят някакво влияние сред десния електорат - мисия, която им е възложена за да могат да изолират неприемливите за Борисов и Пеевски политици от ДаБГ, ДСБ, БЗНС и другите свободни анализатори. Да Ви е ясно - отдавна има "черни" списъци с хора, които не трябва да се появяват в гледано време по основните канали.

Целта на медийната репресия на #Кой е да маргинализират всеки опит за алтернатива на ГЕРБ в дясно, като я иронизират, като дават трибуна за вътрешни разбори в дясно, личностни ежби и интриги, и на този фон да прокарват тихо и системно безалтернативността на ГЕРБ.

Това вече сте го чували от един "мъдрец" от сараите, затова Ви звучи познато.

За това смятам, че тези хибридни медии и медийни звезди са по опасни от открито провеждащите политиката на Кой?

Няма разлика между #Кой и ГЕРБ. Вече.

Коментарът е от профила на Илиян Василев във Фейсбук. Той е по повод новината за освобождаването на Константин Кисимов като шеф на новините на БНТ назначаването на Емил Кошлуков като програмен директор. Заглавието е на редакцията.