Най-великите спортисти носят на ръцете си скъпи часовници и това е лесно обяснимо и нормално. Не толкова заради самия аксесоар, колкото заради поредния рекламен договор.

Е, със сигурност има и звезди, които слагат скъпите си придобивки и заради престижа.

Business insider прави преглед на 17 големи спортисти, които носят скъпи и редки часовници.

Неймар, футболист на "Пари Сен Жермен"

Казват, че бразилецът обича часовниците, а не само спонсорските договори покрай тях. Веднъж един от най-скъпоплатените в съвременния футбол посетил магазин на Gaga Milano и си тръгнал с колекция на обща стойност $180 000. Визитата му е посладвана от рекламен контракт с марката.

Снимка инстаграм

На представянето си след трансфера в ПСЖ на стойност 222 милиона евро Неймар носеше часовник от лимитираната серия Neymar Jr. Limited Edition from GaGá Milano за $2100. Произведени са само 500 такива.

А Неймар продължава да прави неочаквани визити в магазини на Gaga Milano, като хвърля в смут служителите.

Анди Мъри, тенисист

Тук по-скоро има интересна история, свързана с Rado Hyperchrome XXL, струващ $3475. Мъри носеше такъв, когато спечели първия си "Уимбълдън" през 2013 г. Не го е слагал дълго време и в бързината преди церемонията по награждаването не забелязва, че е 7 часа назад. 

Разбира се, жълтата преса на Острова забеляза и направи лоша услуга на шотландеца. По-късно Rado се отказа от услугите на Мъри. Но не бива да го мислим. Той има куп рекламни договори, сред които с компании като Jaguar и Under Armour.

Дейвид Бекъм, бивш футболист

 Снимка Tudor watch, инстаграм

Носи Tudor Black Bay Chrono, струващ $4480. И съответно е сред рекламните лица (ръце) на Tudor, заедно с Лейди Гага и националния отбор по ръгби на Нова Зеландия.

Рори Макилрой, шампион по голф

Играе с Omega Speedmaster Moonwatch (5500 долара). Има договор с Omega.

Джесика Енис-Хил, бивша лекоатлетка

Олимпийската и световна шампионка в седмобоя може да бъде видяна с Omega Seamaster Planet Ocean (6134 долара). Тя се отказа от спорта през миналата година, но продължава да е сред посланиците на Omega.

Роджър Федерер, тенисист

Няма как един от най-полулярните и успели швейцарци да е без договор с швейцарски часовници. И фирмата се казва Rolex. А тук гафове като този с Анди Мъри не се допускат. През изминаващата година Роджър слагаше най-често Rolex GMT-Master II BLNR (8850 долара), когато вдигаше отличията след спечелени турнири.

Кристиано Роналдо, футболист

Снимка Tag Heuer

Още един спортист, превърнат в перфектния маркетингов продукт. Сред дългия списък с рекламодатели на португалеца личи Tag Heuer. На тази снимка, използвана като рекламна визия от марката, Кристиано носи Tag Heuer Carrera Heuer-02T на стойност $20 200. Има само 250 такива.

Фил Микелсън, шампион по голф

И той е във ВИП списъка на Rolex. Притежава няколко часовника на фирмата. Един от любимите му е Rolex Yachtmaster 40, цената на който е $24 653. Поне с такъв е сниман наскоро.

Серина Уилямс, тенисистка

Не просто носи, а дори играе с часовниците на Audemars Piguet. На Откритото първенство на Австралия спечели титлата с модела Millenary от розово злато и с диаманти, струващ 28 400 долара.

Конър Макгрегър, ММА боец

Ирландецът е сред спортистите, които демонстрират без свян, че живят охолно. Макгрегър не пести за имоти, коли, скъпи ваканции с приятели и... часовници. На тази снимка от инстаграм профила си Макгрегър се перчи със златния си Rolex Sky Dweller (37 500 долара).

А Конър притежава цяла колекция, в която личат поне 20 скъпи часовника, повечето от които са Rolex, но има също така Audemars Piguet, Patek Philippe, Franck Muller и т.н. Няма спор, че Макгрегър използва добре ръцете си и то не само, за да налага съперници.

Юсейн Болт, бивш лекоатлет

Снимка инстаграм

Hublot направи цяла серия за най-бързия човек на света. Тук той позира с Big Bang UNICO за $42 000.

Елина Свитолина, тенисистка

Украинката може да се похвали с договор с фирмата Ulysse Nardin. През август тя спечели "Роджърс Къп" и при награждаването си показа на света Ulysse Nardin Marine Lady Chronometer за $45 500.

Антъни Джошуа, боксьор

Световният шампион за професионалисти в тежка категория логично е притегателен за големите фирми. Според "Форбс" през 2017-а той е спечелил 3,5 милиона долара от рекламни договори.

Снимка инстаграм

Един от тях е с Audemars Piguet. На тази снимка Ей Джей носи Royal Oak Off-Shore. Твърди се, че цената му $469 805. Някой може и да възрази, тъй като тази стойност е неофициална.

Рафаел Надал, тенисист

И той като Серина Уилямс играе с часовник, а не само го слага за снимките по време на безкрайните си коронации. Испанецът си партнира с Richard Mille.

На един от най-великите мачове в тениса за 2017 г. - полуфинала срещу Григор Димитров на Откритото първенство на Австралия през януари, Рафа някак успя да измъкне победата с RM27-02 на дясната си ръка (на снимката най-горе и тук), оценен от "Форбс" за $800 000.

Флойд Мейуедър, бивш боксьор

Този списък няма как да мине без човека, който с гордост нарича себе си Money Мейуедър. Някои го считат за един от милиардерите спортисти. Поговорката "Пари при пари отиват" напълно приляга на американеца. Той печели страшно много дори когато залага на американски футбол или баскетбол.

На тази снимка (рекламна визия на Hublot) внимание заслужава диамантеното бижу на лявата китка на Флойд - Hublot Big Bang за $1,4 милиона. Цената е спекулативна, назова я самият Мейуедър преди демонстративния мач с Конър Макгрегър по-рано тази година.

Люис Хамилтън, пилот от Формула 1

Снимка ЕПА/БГНЕС

Тимът на "Мерцедес" във Формула 1 има договор с марката IWC. На тази снимка световният шампион Люис Хамилтън носи златен Big Pilot Special Edition. Няма да откриете цена на този часовник. На питане на Business insider до IWC колко струва бижуто, отговор нe e последвал.

Илай Менинг, играч по американски футбол от "Ню Йорк Джайънтс"

Един от най-популярните спортисти в Америка притежава Hublot Classic Fusion Chronograph New York. Същото като по-горе - няма цена, не и официална. Някой би оспорил, че всичко на този свят има цена. ОК, късмет в търсенето й тогава. Има само 22 произведени такива.