Това са любимите автори на Зукърбърг, Мъск, Гейтс, Безос и Брансън. Както казва Гьоте, няма такава книга, от която не можеш да научиш нещо. Всъщност четенето вероятно е най-продуктивната човешка дейност и основният двигател на еволюцията. Живо доказателство са тези петима мъже, всеки от които е изградил бизнес империя и се е превърнал в събирателен образ на успеха. Нещото, което ги обединява, е че сред любимите им вещи задължително присъства хубава книга, пише Ескуайър.

Марк Зукърбърг, собственик на Facebook и всичките му подразделения, е фен на Вергилий и епопеята му "Енеида", разказваща за троянеца Еней, който отива в Италия и става родоначалник на римляните.

Вторият по богатство в света и собственик на Amazon – Джеф Безос, пък си пада по романа на Кадзуо Ишигуро – "Остатъкът от деня", а шефът на Virgin Ричърд Брансън е на военна тематика с внушителния епос на Антъни Бийвър "Сталинград: Съдбовната обсада 1942-1943"

Тенденцията се запазва и при Бил Гейтс с неговия любим роман "Спасителят в ръжта" на Селинджър.

Най-стандартен в избора си е собственикът на Tesla Илон Мъск, който си пада по научната фантастика (без изненади), а настолното му четиво е "Фондацията" на Айзък Айзимов.

И, ако не сте чели нищо от изброените, може би е редно да го направите. Току-виж ви вързал първият милион.