Администрацията в МВР ще бъде намалена, когато тя се замести от необходимиото технологично оборудване. Това заяви пред бТВ главният секретар на министерството Младен Маринов. Изявлението му бе част от коментара му по повод протестите на полицаите.

"МВР е една система, работата в нея е изключително трудна и отговорна. Има много какво да се направи по отношение на условията на труд. Не бих казал, че пада капацитетът на МВР. Колегите се справят повече от добре в условията, в които работим", заяви Маринов.

Като пример той изтъкна, че в Гърция и Италия продължава да има проблеми с бежанците, докато у нас това не е така.

"Демокрацията дава право на свободно изявяване на волята".

Това каза Маринов по повод протестите. И допълни:

"Това е начин обществото да види, че тези хора също имат необходимите нужди от определни неща, както и от заплащане. Увеличаването на заплатите е една част от реформата. МВР е система, която ежедневно работи, много е трудно такава система да се реформира. Трябват първо пари, техническо оборудване. Администрацията се намалява, когато се замести от необходимото технологично оборудване", заяви Маринов.

По повод фалшивите бомбени заплахи от последните дни той заяви, че са взети всички мерки и е убеден, че лицето, което ги отправя, не е в най-добро психическо състояние.

Младенов отговори и на въпроса защо Росен Ангелов, който уби шест души в Нови Искър, е ползвал заглушител при самоубийството си. Той обясни, че този заглушител е бил по-скоро приспособление, изработено от маслен филът на двигател, адаптирано към пистолета.

По повод убийството на бизнесмена Петър Христов Маринов каза, че е ядосан за това, че в медиите се говори, че той е помагал в операцията срещу "Наглите".

"Не трябва да се говори кой е помогнал за разкриване. Не можем да го изключим като версия до момента, в който не бъде отхвърлена. Изключително брутално убийство, акт, който няма как да не бъде осъден", каза Маринов.

На въпрос дали е възможно поръчител на убийството да е осъденият Георги Вълев от "Килърите", Маринов каза, че се работи по всички версии.

За убийството на висшия служител на НАП Иво Стаменов Маринов каза, че то се е случило, защото "държавата е свършила работа по отношение на хора, които искат да изкарат лесни печалби".

"Ще е лош сигнал, ако не разкрием извършителя, не по-маловажен е поръчителят. Надявам се, че ще стигнем до развръзка по този случай", каза Маринов.