Американският рокендрол музикант Том Пети е починал от непредумишлено предозиране с лекарства, а не от инфаркт, съобщи в петък семейството му, пише БГНЕС.

"За съжаление тялото на Том страдаше от множество сериозни заболявания, включително белодробен емфизем, проблеми с коляното и най-вече счупена тазобедрена кост", гласи изявлението на близките му. "В деня на смъртта си той беше информиран, че тазобедрената му кост е счупена и според нас болката е била наистина непоносима и е станала причина за прекомерната му употреба на лекарства", продължи семейството на Пети.

Първоначално бе съобщено, че 66-годишният американски рокидол е починал, след като е получил масивен инфаркт. Това се случи през октомври миналата година.

Томас Пети бе певец, композитор, мултиинструменталист и музикален продуцент. Славата си получава най-вече с бандата си Tom Petty and the Heartbreakers, както и на британско-американската група Traveling Wilburys, в която свири заедно с легендите Боб Дилън, Рой Орбисън, Джордж Харисън и Джеф Лин. Освен това той издава и солови албуми.