В България не е срамно да си корумпиран, срамно е да си гей. В първия случай няма да те осъдят, дори ще те похвалят за тарикатлъка и уменията, във втория - ще те охулят и презрат. Сигурно и затова е пълно с толкова явни корумпирани и толкова скрити хомосексуални. Даже си имаме и партия само от хетеросексуални мъже и жени - ако се вярва на лидера й Бойко Борисов, който заяви през 2010 г., че "в ГЕРБ мъжете обичат жени, а жените обичат мъже". Трето и четвърто положение няма.

В последния си годишен доклад за човешките права от март м.г. Държавният департамент на САЩ диагностицира същото - търпимост към корупцията, нетърпимост към различните (гей хора, хора с увреждания, роми, бежанци) в България.

Пароксизмът, избуял покрай Истанбулската конвенция, и коментарите, повечето от които могат да бъдат отнесени към симптоми на параноиден синдром, го доказват. Да хвърляш обвинения в корупция при тая дунанма си е чиста загуба на време, защото хората не реагират, те са заети да се плашат как учителки ще обясняват на децата им какво е DSD - и те ще станат LGBT.

Но фактите са факти. Елена Йончева, известна като журналист, в днешна битност депутат от БСП, обвини Делян Добрев, известен като политик, в днешна битност депутат от ГЕРБ, че е гребал с черпак от меда на санирането и от други обществени поръчки чрез родово-общинната окупация на Хасково. Че е теглил заем от офшорна фирма с неясен произход на средствата. По време на вота на недоверие, внесен от еленайончевите съпартийци, Добрев пък  извади данни за десетки хиляди евро, източени от КТБ през кухи фирми, и разказа за дружеските връзки между Йончева и мажоритарния собственик Цветан Василев, понастоящем въдворил се в Белград.

Фирмата на Елена Йончева "Авторска телевизия" е съдружник с офшорна фирма в дружество с капитал 10 000 лв. - разделен в 100 дяла по 100 лева. "Авторска телевизия" внася 5000 лева за 50 дяла, офшорката - 161 000 евро също за 50 дяла. Задължава се да даде и други 250 000 евро, които са преведени, става ясно от удостоверение от КТБ, което Добрев показа. Следва схема с дружество, упоменавано наред с други в схеми за източване на Корпоративна търговска банка. Но тия патрони вече са изгърмени. Евродепутатът Николай Бареков извади същите обвинения през миналата есен - и Йончева пак каза същото. Няма офшорна фирма. Не е близка с Цветан Василев. Не е имала взаимоотношения с КТБ, а договор с TV7 (издържана от КТБ).

Камъните, с които се замерят Добрев и Йончева, избарабаниха по сутрешни блокове и медийни заглавия и толкоз. Четвърта година след срутването на КТБ, а делото още не може да тръгне, Цветан Василев е умело виктимизиран като жертва на лошия Пеевски и нито един премиер от трите правителства, тримата финансови министри и десетките висши чиновници в регулаторите, спомогнали за надуването на балона в периода 2002-2014 г., не е подведен под отговорност. Впрочем, като бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев сигурно може да каже публично защо е държал парите на държавната енергетика и други фирми, на които министерството е принципал, в КТБ. 

КТБ дължи по-малко от 1/10 от ресурса си на акционерите, останалото е от вложители, предимно държавни. Само в медийните проекти са потънали около 300 милиона лева, както стана ясно от прокурорския "Общ поглед върху модела КТБ", и единственият назован журналист там е Николай Бареков. Макар мнозина да присъстваха в списъците за посещения в кабинета на Василев. 

Изглежда, че Добрев няма полезен ход. Йончева беше първа с атаката и той винаги ще е в позицията на отбраняващ се. Дори и да я обвини, че е в услуга на руското (военно) разузнаване например. При толкова русофили в България даже ще стане по-симпатична. И с атаки по "джендъра" няма да му се получи. Все пак мъжкото момиче на БСП е Корнелия Нинова.